Therapeutisch aan het werk

Sinds afgelopen dinsdag ben ik weer therapeutisch aan het werk.

Voorlopig nog maar 3 uur per dag en ik mag de uren ook nog niet op het project schrijven. Maar het begin is er!
Omdat ik therapeutisch werk moet ik mijn uren nog declareren als “Ziek”, maar via een formuliertje geef ik aan dat ik die 3 uur per dag wel aanwezig ben geweest op mijn werk. Deze uren krijg ik toch voor 100% uitbetaald (in plaats van tegen 70% voor normale ziek-uren) maar dat is wel achteraf. Deze maand krijg ik waarschijnlijk dus nog 70% van mijn salaris en volgende maand komt er een extra uitbetaling van die gewerkte ziek-uren.

Het valt me niet tegen om 3 uur op mijn werk te zijn. De tijd vliegt voorbij, zeker met een lunch halverwege die 3 uur. Volgende week ga ik waarschijnlijk naar 4 uur per dag en een groot gedeelte van die uren komt dan ook weer op het project. Ik probeer dan 2 weken lang die 4 uur aan te houden voordat ik naar 5 uur per dag ga.

Hopelijk heb ik tegen die tijd ook mijn keuring bij het UWV zodat ik aantoonbaar minder dan 65% werk waardoor ik gedeeltelijk arbeidsongeschikt kan worden verklaard. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat ik weer 100% aan het werk ga, maar mocht er de komende 5 jaar iets medisch gebeuren zodat ik minder moet gaan werken, dan heb ik in ieder geval de UWV stempel al en wordt mijn salaris aangevuld met een uitkering.