Een nieuwe tandarts

Gisteren had ik een afspraak bij een nieuwe tandarts.

Tot eind vorig jaar ben ik altijd bij mijn oorspronkelijke tandarts gebleven waar ik al sinds mijn 11e jaar kwam. Ik vond die tandarts erg prettig werken en voor die paar keer per jaar dat je dan een uur moet rijden naar de afspraak… ach waarom zou je dan een onbekende tandarts gaan nemen met het risico dat hij niet zo fijn is.

Toen ik bij Peter introk vroeg hij waarom ik nog steeds zo ver naar mijn tandarts afspraak reed. Ik kon toch ook de tandarts nemen waar hij en Priscilla bij zijn? Hij vond het een hele fijne tandarts EN het is maximaal 10 minuutjes rijden om er te komen!
Dus heb ik besloten om mijn tandarts ook maar te veranderen (net zoals ik van huisarts en apotheek moest veranderen).

Gisteren had ik mijn eerste afspraak bij deze nieuwe tandarts. Het is inderdaad een erg aardige vrouw die net zoals mijn vorige tandarts rustig de tijd neemt en ook verteld wat ze gaat doen.
Voor mij is dat heel belangrijk.
Ik heb haar ook verteld dat ik niet echt een fan ben van tandartsbezoeken dus dat ze dit bezoek mocht controleren en eventueel tandsteen verwijderen. Maar als ze meer vond (vulling of iets dergelijks) dat ze daar dan niks aan mocht doen. Ik zou daarvoor wel een nieuwe afspraak maken.

Gelukkig was de tandarts erg tevreden over mijn gebit. Uiteraard wat aandachtspuntjes (beter poetsen bij mijn achterste kiezen en mijn tandvlees was licht ontstoken) maar verder een mooi gebit. Ik word over 6 maanden weer opgeroepen.
Dat is dan toch weer stukken beter dan het gemauw wat ik steeds moest aanhoren van de mondhygieniste waar ik de laatste jaren bij kwam. Bij die mondhygieniste was mijn tandvlees steeds echt zwaar ontstoken, zo erg dat ik misschien mijn tanden wel kon gaan verliezen. En kreeg ik het advies om maar 3 of 4 keer per jaar langs te komen.