De laatste katheter

Vandaag was weer Maastricht-dag … En het was weer voornamelijk wachten.

We waren rond 7:30 in het ziekenhuis. Even de buisjes ophalen bij de prikpoli, prikken op dialyse en daarna de buisjes terugbrengen naar de prikpoli.

Vervolgens was het wachten tot 9:15 voor de afspraak met de nefroloog. Hij had niet heel veel nieuws dus dat was zo voorbij.

Toen begon het lange wachten. Ik had namelijk om 13:15 nog een afspraak bij de functieafdeling Urologie. We hebben een tijd in de grote hal gezeten. Daarna nog een tijd buiten, waar het al best lekker weer was. Daarna nog een tijdje in het restaurant voor de lunch waarna we uiteindelijk naar de functie afdeling zijn gewandeld. Gelukkig hing daar een TV dus het laatste uur ging redelijk vlug.

Ik wist nog niet wat ze vandaag gingen doen, maar dat werd vlug duidelijk. Een kleedkamer waar ik mocht uitkleden en een tafel met beensteunen in de volgende kamer. Blijkbaar werd vandaag mijn laatste katheter verwijderd. Deze zat van mijn nieuwe nier naar mijn blaas.

Dubbel J katheter

Een ingreepje van een paar minuten en weg was de katheter!

{update} Laat vanmiddag kreeg ik een telefoontje, ik mag weer wat minder anti-afweer medicijnen en mijn kreatinine is gelijk gebleven met vorige week: 182.