Nieuwe gadget

Nu ik op 8 verschillende tijden per dag mijn medicijnen moet innemen heb ik een hulpje nodig om me eraan te herinneren.

Daarnaast zocht ik naar een activiteiten meter die zou gaan bijhouden hoeveel stappen ik zet op een dag.
En ik zit al langer te denken aan een dingetje wat mijn slaappatroon bijhoudt. En een klok is ook wel handig, dan hoef ik niet meer steeds op mijn GSM te kijken.

Nogal wat wensen dus, maar ik heb een gadget gevonden waarmee ik alle bovenstaande dingen kan doen en nog wat meer: de Garmin Vivosmart.

Het is een lichtgewicht armband die je amper voelt om je pols en die via bluetooth gekoppeld is aan je GSM of je iPad.
Alle herinneringen die je op je GSM binnen krijgt (binnenkomend telefoontje, mail, SMS, agenda afspraak, meldingen van andere apps) krijg je ook op je Vivosmart te zien EN te voelen. De band trilt en het eerste regeltje van het bericht verschijnt op het schermpje. Ideaal dus voor mijn medicijnen: gewoon de tijden in je agenda zetten en klaar!

Er zit ook een stappenteller in en als je tegen de band zegt dat je gaat slapen, dan schakelt hij over naar het analyseren van mijn slaappatroon.

Ow, en de huidige tijd geeft hij ook netjes aan.

De extra functies die erop zitten:
– de Vivosmart trilt even als je GSM buiten bluetooth bereik komt, dus ik ga mijn GSM nooit meer vergeten.
– mocht ik toch mijn GSM kwijt zijn dan kan ik hem weer zoeken met behulp van de Vivosmart.
– ik word zelfs gestimuleert om meer te gaan bewegen. Als ik een uur stil heb gezeten, dan trilt de Vivosmart even en laat het bericht “beweeg!” zien. Handig als ik weer aan het werk ben, ik moet ieder uur dan even een wandeling maken naar de koffie automaat 🙂

De Vivosmart is ook te koppelen aan MyFitnessPal zodat je ook je ingenomen calorieen kunt afzetten tegen je gebruikte calorieen en zo heb je ook nog een handige afslank hulp!

De Vivosmart zou een week mee kunnen gaan voordat je hem opnieuw moet opladen. Daar moet ik zelf nog achterkomen of dat waar is.

One comment on “Nieuwe gadget

  1. De nieuwe snufjes daar houd ze wel van. Als je nog maar weet dat je leeft straks gaat alles automatisch