May the fourth be with you!

Ik hoorde vanochtend vroeg op de radio dat het vandaag StarWars day is. Dus: Happy StarWars day!! May the force be with you!
De reden dat ik in de auto zat was dat ik weer op controle moest in Maastricht.

Omdat er vandaag een spiegel geprikt moest worden waagde ik erop dat de prikpoli dit wel kon doen. Eerste prikmoment : 7:30 uur, nuchter. Na 15 minuten gezocht te hebben naar een geschikte ader gaf de verpleegkundige op. Ik kreeg de 9 buisjes mee en mocht naar de dialyse. (Om daar zelf een naald in mijn shunt te steken zodat de 9 buisjes gevuld konden worden. Zelf prikken in een shunt mag niet op de prikpoli.)

Om 8:00 kon ik mijn medicijnen innemen en om 8:30 was het tweede prikmoment. Dit moest op de prikpoli gebeuren, maar voor 1 buisje heb je ook geen briljant vat nodig. Poging 1 in mijn hand mislukte. Mijn ader klapte dicht vanwege het vacuum wat in de bloedbuisjes zit. Poging 2 vlak boven mijn pols aan de binnenkant van mijn arm ging gelukkig wel goed.

Rond 9:00 kon ik eindelijk ontbijten en om 10:00 was prikmoment 3. De enige mogelijkheid die ik nog kon bedenken was de buitenkant van mijn elleboog. En gelukkig ging ook die meteen goed.

Resultaat na de bezoekjes prikpoli: twee blauwe plekken, 4 pleisters en 11 buisjes bloed lichter.

Daarna ging het door naar mijn poli afspraak bij Nefrologie. De bloedwaardes waren nog niet binnen, alles was verder goed. Ik hoef nog maar 1 keer per week op maandag naar Maastricht!

In de tussentijd had ik gezien dat ik op 11 mei een afspraak heb bij de functieafdeling Urologie en dat ik daarvoor nog een urinekweek had moeten afgeven. Helemaal vergeten! Dus naar die functieafdeling om te kijken of deze afspraak verzet kon worden. Dat ging niet, maar kon ik nu die urine kweek niet afnemen dan? Ja, dat lukt, als je mij een potje geeft.
Deze afdeling had blijkbaar geen potjes, daarvoor moest ik bij de poli Urologie zijn.

Dus Peter en ik het hele poliplein weer over naar deze poli.
Zij hadden geen potje voor mij want de aanvraag was van Nefrologie gekomen, dus zij moeten een potje aanleveren.

*zucht* opnieuw naar de poli Nefrologie…

Daar ben ik weer! Heeft u een potje voor mij? En als ik klaar ben kan ik dat hier weer inleveren? Nee, breng dat maar naar het laboratorium op de vijfde verdieping.

*zucht*

De nefroloog mag in ieder geval tevreden zijn, want ik heb behoorlijk veel gewandeld en trappen gelopen vandaag!

{update}’s middags kwam er een telefoontje uit Maastricht: een van mijn anti-afstotingsmedicijnen mag van 10 mg naar 8 mg, en de andere mag van 2×1000 mg naar 2×500 mg. En mijn kreatinine waarde was 182!!