Shunt operatie

Nadat de shunt operatie in mijn linkerarm mislukt was werd mijn rechterarm onderzocht. Allemaal vrij dunne vaten, maar misschien was er een ader toch nog wel geschikt. En dus werd er opnieuw een operatie ingepland. 

Op maandag 6 januari werd ik in de ochtend weer in het ziekenhuis verwacht. De verdoving was ook deze keer weer regionaal, maar nu had ik al meteen roesje besteld zodat ik niets van de operatie zou meekrijgen. Omdat ik nog steeds een katheter rechts in mijn hals heb zitten konden ze de verdoving niet onder mijn sleutelbeen plaatsen en dus ging deze via mijn oksel. Maar blijkbaar werkt dat toch niet zo goed want ik kon mijn vingers nog steeds blijven bewegen.

Toen de chirurg vervolgens de ader had bekeken die de shunt zou moeten worden, besloot hij dat dat niet ging lukken. Ik werd alsnog onder narcose gebracht en kreeg een kunststof vat in mijn rechteronderarm.
Omdat de verdoving niet zo goed werkte kon ik na de operatie ook vrij vlug mijn arm weer bewegen. Dat was behoorlijk pijnlijk, mijn arm was namelijk dik van het vocht, hij was blauw omdat ze onderhuids een tunneltje hadden moeten maken voor het kunststof vat. En ze hadden twee incisies gemaakt die natuurlijk ook nog pijn deden.
Na een slechte nacht mocht ik in de ochtend dialyseren. Dan kon ik daarna meteen naar huis gaan. Maar op de dialyse afdeling hoorden ze de shunt niet. Omdat het een kunststof vat is, hoeft die niet te ontwikkelen. Slecht nieuws dus!
Ik werd na mijn dialyse naar Radiologie gebracht en met een echo apparaat erbij was het duidelijk : het vat zat alweer dicht.

Die middag werd ik dus opnieuw (en volledig overstuur) naar de operatie kamer gebracht. Dit keer voor een dotter behandeling van het kunststof vat. Die nacht sliep ik dus nog een nachtje in het ziekenhuis en de volgende ochtend werd mijn arm opnieuw onderzocht. Weer dicht!! De vaatchirurgen hadden nu geen oplossingen meer, en mijn tweede shunt operatie was ook mislukt.

Mijn arm heeft trouwens nog een maand pijn gedaan, het vocht is er langzaam weer uitgetrokken en de blauwe plekken zijn ook weer weggetrokken.