Een ochtend op controle

Na mijn ontslag moet ik me voorlopig nog 2 keer per week melden voor bloedprikken en poli bezoek. Vandaag is de eerste afspraak.

Omdat het bloedprikken nuchter moet gebeuren en ik mijn medicijnen om 8:00 moet innemen betekent dat dus vroeg vertrekken! Omdat Peter me vandaag niet kon brengen heb ik een taxi besteld. Deze stond vanochtend om 6:15 al voor de deur. Gelukkig viel het verkeer mee en dus stond ik om 7:25 voor de gesloten rolluik van de bloed prik dienst. Klokslag 7:30 ging het luik open en renden de wachtenden bijna naar de nummertjes automaat. Een hoop gegrom omdat de een voor de ander stond terwijl de ander er al eerder had gestaan.

Eventjes wachten en ik was aan de beurt. Helaas kunnen/mogen ze niet uit mijn shunt prikken, dus dat heb ik maar zelf gedaan.
8 Buisjes bloed leger kon ik gaan, precies op tijd klaar voor mijn medicijnen. Daarna nog een uur wachten voordat ik eindelijk een boterham mocht eten!

Inmiddels zit ik al een tijdje te wachten in de grote hal. Mijn poli afspraak is namelijk om 10:45 pas. Hopelijk hebben ze tijdens die afspraak ook de bloeduitslagen al binnen want ik ben ERG benieuwd naar mijn kreatinine waarde!