Hoe het nu met me gaat

Het is inmiddels zaterdag, dag 10 na de operatie.

De nefrologen waren de afgelopen dagen niet erg tevreden met het verloop. Mijn kreatinine waarde (het aantal afval stoffen in je bloed) was blijkbaar de afgelopen dagen weer opgelopen naar 490.
Tijdens mijn dialyse stuiterde ik tussen de 300 en 900 op en neer. Voor mijn operatie was de waarde 700 en in de loop van de eerste dagen liep dat omlaag naar 390. Daar bleef het een paar dagen staan en boog het ineens weer omhoog naar 490. Dat was het moment dat de nefrologen bedachten dat er een nierbiopt nodig was.

Dit biopt heb ik gisteren gehad. Ze verdoven dan eerst je huid waarna ze met een soort naald naar de nieuwe nier gaan. Onder begeleiding van een echo apparaat hebben ze de plaats al bepaald waar ze de hapjes willen gaan nemen. Vervolgens ‘schieten’ ze een happertje uit de naald en halen ze de naald weer terug. Dit hebben ze 3 keer gedaan. Meer doen ze niet om de kans op een bloeding niet te groot te maken. Vervolgens moest ik 6 uur blijven liggen. De eerste 2 uur met een gewicht van 1.5 kilo op de biopt wond.

Inmiddels was mijn kreatinine gisteren al gezakt naar 465 en vanochtend was het weer 430. Het lijkt dus weer de goede kant op te gaan. Naar mijn idee heeft mijn nier gewoon iets meer tijd nodig om wakker te worden dan bij de standaard levende donatie omdat mijn operatie gewoon moeizaam verliep.
De nefroloog van vandaag was blij met mijn reactie en dacht dat ik mogelijk wel gelijk zou kunnen hebben.

Ik heb vandaag in ieder geval al twee rondjes over de gang ‘gerend’ (veel vlugger gelopen dan gisteren bedoel ik daarmee). Het pijnlijke is nu het opstaan omdat je dan je buikspieren moet rekken. Maar als je even rustig blijft staan terwijl je volledig rechtop gaat staan, dan zakt die pijn vrij vlug weg.
De meeste last heb ik van mijn voeten. Daar hebben infusen ingezeten die allebei vrij vlug ontstoken waren. Dus loop ik nu met twee rode olifanten voeten. Ik slaap ‘s nachts met mijn voeten hoger dan mijn hoofd in de hoop dat de zwelling wat afneemt en ik heb inmiddels zalf gekregen tegen een ader ontsteking. Die zalf lijkt te werken maar vooral in de ochtend doet mijn voeten ontzettend pijn!

Komt allemaal goed 😉