Dialyse stress

Afgelopen vrijdag en afgelopen maandag liepen mijn dialyses niet ideaal.

De druk op de terugvoerende naald was zodanig hoog dat ik de snelheid van de bloedstroom moest verlagen zodat de druk in de naald ook zou verlagen. Maar met een lagere bloedstroom snelheid gaat er minder bloed door de kunstnier en wordt mijn bloed minder goed schoon gemaakt.

Zo’n hoge druk kan door vanalles veroorzaakt worden. De naald ligt niet goed in het vat, er is een bloeduitstorting in de buurt zodat het vat wat samengeknepen wordt of er is een andere vernauwing verderop.
Vooral dat laatste vond ik geen leuke oorzaak. Ik ben in januari nog gedotterd in mijn oksel.. die vernauwing zou nu toch niet al terug zijn? Ik was dus best wel gestresst voor deze dialyse.

Gelukkig gaat de dialyse vandaag weer als een tierelier! Ik kan weer met 300 ml/minuut dialyseren en de meting van hoeveel afvalstoffen er per liter gezuiverd bloed al afgehaald zijn is weer ruim boven de 50. Het is zelfs bijna 55 en dat heb ik nog nooit gehad! Nu was mijn bloed misschien ook wel wat vervuilder nu ik 2 keer op rij wat minder had uitgespoeld. Maar ik weet nu in ieder geval dat ik niet meer hoef te stressen.

One comment on “Dialyse stress

  1. Soms moet je het op zijn beloop laten, en dan lossen de problemen zich vanzelf.(makkelijk gezegd he)