Het tweede spoor

Dit heeft niets met treinen te maken maar met mijn werk!
Ik ben inmiddels al 1,5 jaar ziek. Mijn werkgever betaald netjes mijn ziekte uren uit, maar dit houdt over een half jaar op. Op dat moment moet duidelijk zijn of het UWV mij (gedeeltelijk) gaat afkeuren en of daar dan nog een financiele vergoeding bij hoort.
Als de werkgever niet voldoende heeft gedaan om mij weer aan het werk te krijgen, dan kan het zijn dat het UWV een boete geeft. En een van de dingen die mijn werkgever moet onderzoeken is, of ik bij een andere werkgever meer kan verdienen dan nu.
Dat noemen ze het tweede spoor. Het eerste spoor is terugkeren in je eigen functie.

Om te beoordelen of het tweede spoor een mogelijkheid is moet er een arbeidsdeskundige worden geraadpleegd. Een paar weken ervoor had de arbo arts al bepaald hoeveel ik nog wel en niet kon en gisteren was het aan de arbeidsdeskundige om te beoordelen of er binnen die beperkingen nog een baan zou zijn die meer salaris oplevert.

Mijn grootste beperking bestaat uit het aantal uur dat ik kan werken. Maar omdat ik die max al bereikt heb met mijn huidige werk EN ik niet veel zin had om te vertrekken bij mijn huidige baas besloot de arbeidsdeskundige al binnen 10 minuten dat het tweede spoor niet haalbaar zou zijn.

PFFF een hele geruststelling!

De rest van de twee uur durende afspraak heb ik me laten informeren over de wetgeving rondom arbeidsongeschiktheid. Het kan geen kwaad om dat ook eens van een onpartijdig iemand te horen. En dus heb ik gisteren geleerd dat ik waarschijnlijk niet in aanmerking kom voor een WIA uitkering, maar mogelijk wel voor een gedeeltelijke WW uitkering! Dat zijn dan toch nog 23 maanden extra uitkering voordat ik 20% terugzak in salaris!