Workshop Travelers Notebook maken

Gisteren heb ik met nog 5 andere dames een workshop Travelers Notebook maken gevolgd.

Samen met Maria die ook uit Veldhoven kwam ben ik naar Lelystad gereden waar een leuke workshop ruimte / atelier stond waar genoeg ruimte was voor ons geknutsel.

image

Eerst kregen we wat uitleg over het leer, en konden we om te testen een klein labeltje beletteren. Dat labeltje zou later aan de boekenlegger gebonden kunnen worden. Daarna gingen we het stuk leer verven. Het leer werd te drogen gelegd waarna we verder gingen met het maken van een boekje (vouwen, inbinden en dan snijden) en een opbergmapje.

image

Omdat het leer daarna voldoende gedroogd was konden we verder met het bewerken van de zijkant van ons stuk leer. Daarna konden we het gaan bestempelen en uiteindelijk werd het leer met een speciale olie behandeld.

Tot slot moesten we de elastieken door de Travelers Notebook rijgen en was onze notebook klaar!

Hier nog een collage van die dag:
image

2 comments on “Workshop Travelers Notebook maken

  1. Hallo, ben pas sinds kort bekend met deze prachtige travel notebooks, maar ben er helemaal weg van! Ik heb overal al gezocht naar leer en elastieken om deze zelf te gaan maken alleen kom er niet aan uit. Kunt u mij misschien zeggen waar u dit aanschaft? Groeten M

    • Hoi M,

      Deze workshop was inclusief alle materialen dus dan hoef je niet zelf op zoek te gaan. Je leert dan ook meteen hoe je de elastiek moet rijgen

      Ik heb later ook nog een eigen Notebook gemaakt van een restje tuigleer gevonden bij een meubelstoffeerderij in Helmond, maar dat was blijkbaar toevallig want ze gebruiken daar eigenlijk alleen bewerkt leer. Het elastiek haal je gewoon bij een fournituren winkel. Daar hebben ze elastiek in verschillende kleuren en diktes. Het elastiek waar de boekjes door gaan heb ik een stuk dunner gehouden als het stuk dat om de Notebook heen gaat.