K–sneeuw en ijs

Op derde Kerstdag bleek het flink gesneeuwd te hebben. Dat ziet er natuurlijk mooi uit, maar het is ook behoorlijk lastig.

We hoefden zaterdag alleen maar even naar de supermarkt en dat ging nog aardig. Zondag ochtend bleek dat het behoorlijk gevroren had en was de sneeuw kei- en keihard bevroren. Op de voorruit lagen stroken ijs van smeltwater wat weer vastgevroren was en de ruitenwissers zaten ook in een grote laag ijs.
Na wat gebik kregen we de auto redelijk ijsvrij en konden we vertrekken. Op de terugweg hebben we de auto alvast in de goede richting geparkeerd in de hoop dat ik vanochtend gemakkelijk kon vertrekken naar mijn werk.

Het idee was goed, maar de uitvoering wat minder. Ik kwam de hard aangereden sneeuwbulten niet over om het ene rijstrookje door onze straat te kunnen pakken. Na wat op en neer geschommel gaf ik het op. Eerst dat ijs wegbikken en dan opnieuw proberen. Op dat moment rijdt er iemand door de straat die mij al zag stuntelen. Gelukkig stapt hij uit en biedt aan om mijn auto een duwtje te geven. JA GRAAG!!

Het duwtje bleek genoeg om van mijn parkeerplek af te komen en ik kon doorglibberen naar mijn werk.
Het heeft vandaag gedooit dus misschien heb ik morgenvroeg meer geluk…. We zullen zien!