Een dag vrij

Vandaag heb ik een dag vrij genomen van mijn werk omdat ik maandag een brief kreeg met de mededeling dat er mensen van een installatiebedrijf op woensdag zouden komen.

In de brief stond dat ze de ventilatieschachten zouden schoonmaken en dat ze daarom tussen 9:00 en 17:00 in mijn appartement zouden zijn. In de brief stond verder dat het in principe niet mogelijk was om deze afspraak te verzetten. In principe niet…. maar het kan dus wel??

Na een telefoontje met het bedrijf begreep ik waarom verzetten gewoon niet kon: ze zouden de hele schacht gaan schoonmaken vanaf het dak en hadden dus toegang naar alle appartementen van 8 verdiepingen nodig.
Omdat ik vanavond aan de dialyse zit heb ik ze gezegd dat ik tot uiterlijk 15:00 kan blijven. De dame aan de andere kant van de lijn zou het gaan regelen.

En dus gingen Peter en ik vanochtend naar Eindhoven. Om 9:30 kwamen er 4 kereltjes die de ventilatieroosters uit de muur hebben gehaald en er een ballon in geplaatst hebben. Toen ik ze vertelde dat ik uiterlijk 15:00 weg moest waren ze verbaasd, maar ze zouden mijn schacht het eerste doen en dat zou voor 15:00 wel lukken.

En dus hebben Peter en ik de tijd gedood met het uit elkaar schroeven van de meubels, een vlugge boodschap bij de Jumbo en een show van Najib Amhali.

Toen het bijna 15:00 werd, werd ik ook nerveus… Ze zullen toch niet vergeten zijn dat ik om 15:00 weg moet? Wel dus….om 15:30 kwamen de 4 kereltjes weer binnen. Ballonnetjes uit de schacht, roosters er weer op en weg waren ze.

Zucht… een hele dag vrij genomen voor 2 keer 5 minuten werk. En de meubels zijn uit elkaar gehaald, maar dat had ik later ook nog kunnen doen in een weekend.