Verkocht!

Vanochtend kwam er een nieuw bod van de koper, waarna het rekenen begon…

Een telefoontje met de bank om te horen hoeveel er in mijn hypotheek spaarpotje zit en hoeveel van die waarde uitgekeerd wordt bij verkoop.
Daarna een telefoontje naar de makelaar om te horen hoeveel ik nu precies aan hem moet betalen bij verkoop van mijn appartement.
Nog een keer goed doorrekenen wat het resultaat dan is..
Afwegen tegen hoeveel het appartement mij nu iedere maand kost…

Als ik het bod nu accepteer, dan schiet ik er iets bij in, maar dat is minder dan 1 maand kosten. Dus als ik het nu niet verkoop, dan ben ik die kosten sowieso kwijt PLUS dat ik niet zeker weet of er een nieuw en beter bod gaat komen.

Uiteindelijk heb ik de knoop dus doorgehakt en heb ik de makelaar gebeld dat ik het bod geaccepteerd heb. De volgende stap is dat ik een voorlopig koop/verkoop-contract ga tekenen waarna beide partijen nog een periode krijgen om de financiering rond te krijgen. En dan kan het huis in januari denk ik bij de notaris passeren (die datum moeten we ook nog overleggen).

Aan de ene kant vind ik het jammer dat ik er geen geld aan ga overhouden, maar aan de andere kant is er nu wel een einde in zicht met betrekking tot mijn dubbele lasten.
Dus ik geloof dat ik blij ben 🙂

One comment on “Verkocht!

  1. Ik snap dat het een dubbel gevoel is, maar toch gefeliciteerd! Het is in ieder geval een hoofdstuk wat je weer kunt afsluiten. En het geeft ook minder zorgen…