Glow

Vandaag was het de maandelijkse eet-date met de vriendenclub. En na het eten zijn we nog even de binnenstad van Eindhoven doorgewandeld, want het is glow in Eindhoven.

Glow is een lichtkunst festival waarbij er allerlei gebouwen bijzonder verlicht worden maar ook allerlei lichtobjecten door de stad staan. En vaak is er naast het licht/projectie ook nog geluid/muziek bij.

Ik moet zeggen dat het een hele leuke sfeer geeft door de stad omdat jong en oud ‘s avonds een wandeling maakt langs bijzondere dingen die ook nog eens gratis te bezichtigen zijn!

Geen kunst met een grote K, je vindt het mooi, maar soms ook niet. Het leuke was dat sommige dingen ook echt interactief waren. Al wrijvend over een doek kon je de projectie op een groot gebouw beinvloeden. Of kon je lampjes aan en uit doen in een container.

We hebben niet alles kunnen zien maar het grootste gedeelte toch wel. En van de dingen die ik gezien heb vond ik deze de beste:

20101109Catharinakerk

– binnen in de Catherina kerk vanwege de combinatie van koor, kerkorgel en projectie. Nog niet eerder heb ik een zebra-print tegen de binnenkant van een kerk gezien!

20101109Stadhuis

– het stadhuis vanwege de bizarre effecten alsof het gebouw ineens in blokken begon uit te stulpen en bewegen.

20101109Winkelstraat

-de winkelstraat (tussen V&D en Bijenkorf) vanwege de sfeer die er hing omdat je het gevoel had in de grote balzaal van een sprookjeskasteel te lopen.

Yeps, volgend jaar ga ik zeker weer kijken!