Romantisch dagje MMC Veldhoven

Het lijkt een gewoonte te worden: Peter en ik die ‘romantisch’ lunchen in een ziekenhuis.

Dit keer waren we dicht bij huis : het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Eerst had Peter om 11:30 een afspraak met een neurologe die de uitslag ging vertellen van het MRI onderzoek dat Peter had gehad een paar weken eerder. Ze kon geen hernia zien dus de conclusie is : Lumbago. Omdat er wel wat slijtage te zien is (Peter is er geen 18 meer) en bij het lichamelijk onderzoek bepaalde bewegingen niet heel soepel gingen werd hij doorverwezen om meteen een foto te laten maken van zijn heup.

Dus meteen maar even naar Radiologie voor de rontgen foto. Daarna was het ruim 12 uur geweest, maar omdat ik om 14:00 bij de oogarts moest zijn besloten we om dan maar in het ziekenhuis te blijven. Op en neer rijden zou namelijk niet zo heel veel nut hebben.

Om 14:00 was ik aan de beurt : eerst wat druppels in mijn oog en wat oogmetingen. Daarna mocht ik even terug naar de wachtkamer. Ondertussen werden mijn pupillen steeds groter dus zodra ik bij de oogarts binnen geroepen werd waren deze groot genoeg om het onderzoek te kunnen doen waar ik voor kwam: kijken of mijn netvlies nog steeds netjes vast zit.

Volgens de oogarts was mijn netvlies prima in orde, maar mijn oogzenuw zag er een beetje benepen uit. Dat kon door een hogere oogdruk komen (die mij normaal was) of omdat deze vorm van de zenuw nu eenmaal bij mij hoorde. Om dat uit te sluiten moest ik een blikveld meting laten uitvoeren.

Aan de balie van de poli bleek dat de agenda voor deze onderzoeken al vol zit tot het einde van dit jaar dus ik word op de wachtlijst gezet en krijg begin volgend jaar een uitnodiging.

Overigens zit het hele medische gedoe er voor vandaag nog niet op! Vanavond ga ik nog even langs de huisarts om een griepprik op te halen.