De chirurg zegt : OKE

Vanochtend was het druk! Nadat ik eerst nog twee uur gewerkt had vertrokken Peter en ik om 9:30 richting Maastricht.

Om 10:30 reden we heel langzaam Maastricht in. Stapvoets ging het in een file de stad in. Dat was het moment dat ik mezelf begon op te vreten: we hadden namelijk om 10:55 een afspraak bij de chirurg!
Gelukkig reed het na het eerste stoplicht iets beter door en zo parkeerden we om 10:52 de auto in de parkeergarage.
Om 10:54 meldden we ons bij de poli Chirurgie en we hebben de bank nog niet warm gezeten of we worden al opgeroepen door de chirurg. Erg efficient maar de volgende keer ben ik er liever toch wat eerder.

De chirurg moet gaan bepalen of er ruimte is in mijn buikholte voor een extra nier. Daarvoor heeft hij onder andere de resultaten van mijn CT scan nodig. Deze zaten blijkbaar niet digitaal gekoppeld aan mijn dossier, maar gelukkig heb ik nog een kopietje en waren we niet voor niks gekomen. Mijn linkernier is groter dan mijn rechternier bleek uit de CT scan (oud nieuws). Na het lichamelijke onderzoek was de conclusie duidelijk: Zowel links als rechts is er ruimte om een nier bij te plaatsen maar rechts heeft wel meer ruimte.

Omdat ik gemiddeld gezien nog 3 jaar op de wachtlijst sta zullen ze de CT scan over een jaar of twee herhalen omdat mijn nieren waarschijnlijk nog groeien. Maar voor nu heb ik een akkoord van de chirurg. Volgens mij hoeft er nu alleen nog maar bloed afgenomen worden om te bepalen welke nier ze voor mij moeten zoeken en dan sta ik officieel op DE lijst.

One comment on “De chirurg zegt : OKE