Schade aan auto

Omdat ik gisteren een dagje vrij had vanwege mijn andere dialyse schema ben ik gistermiddag gaan shoppen. Ik had mijn auto geparkeerd op Winkelcentrum Woensel en heb er lekker rondgeneusd.

Toen ik terugkwam zag ik dat er een briefje onder de ruitenwisser zat. Zie de foto hierboven.
Ik loop rond de auto om te zien waar ik dan schade heb en inderdaad: Aan de voorkant van mijn auto is een stuk plastic bumper gescheurd en ‘verbogen’.
Balen, want dat levert hoe dan ook weer een hoop gedoe op.

Eenmaal thuisgekomen bel ik het nummer op het briefje. Ik krijg een vrouw aan de lijn die van niets weet, maar misschien dat haar man dit gedaan heeft. Ze gaat het navragen en zal me terugbellen. Omdat ik de uren erna niets hoor, bel ik zelf nog een keer. Nee, ook meneer weet van niets.
Hmmz.. dan heb ik het nummer misschien niet goed gelezen.

Ik heb ook de lease maatschappij gebeld met de mededeling wat er gebeurt is. Ik heb mijn schade daar gemeld en moet binnenkort naar een schade herstel bedrijf om de schade te laten maken. En verder kreeg ik het verzoek om in ieder geval te proberen om de dader te achterhalen om samen een schade formulier te tekenen.

0499-8?0?48
Ik dacht dat de vraagtekens een vier waren, maar de andere vieren zijn inderdaad veel hoekiger. Zevens dan? Of enen? Ik heb alle nummers geprobeerd, maar met zevens en enen krijg ik niet eens gehoor.

Vanochtend heb ik dus maar aangifte gedaan bij de politie dat ik ben aangereden door een onbekende persoon. Dat onleesbare briefje wat ik erbij heb gekregen is in ieder geval niet genoeg om de andere partij te kunnen achterhalen.

Dat ik schade heb aan mijn auto is eigenlijk niet eens zo erg, maar dat gedoe dat ik er mee heb… Daar baal ik nog het meest van!

6 comments on “Schade aan auto

  1. En kan je niets met het kenteken? Het ziet er uit alsof dit door een getuige geplaatst is?
    “Contact mee opnemen” lijkt er te staan. Toch? Wel lastig als het telefoonnummer niet lijkt te kloppen. Wel fijn dat het een leaseauto is!

  2. En als je zachtjes met een potlood erover gaat? Dan wordt het nummer misschien beter zichtbaar. Want de 0 zou ook een 3 kunnen zijn (was mijn inschatting obv de scan). En is het niet 0449 (Sittard)? Maar 0499 is logischer (Lieshout eo) en dan b.v. 873948.

  3. De pen hapert af en toe, op het papiertje zelf zie je wel wat er geschreven is, maar op de scan is dat inderdaad moeilijk te lezen. De 0 is in ieder geval zeker geen 3. En het is zeker 0499.
    Maar ik ga er geen moeite meer in steken. Ik heb donderdag avond de hele avond allerlei nummers zitten bellen. Ik vind het wel genoeg zo.
    Over anderhalve week ga ik met mijn auto naar het schadeherstel bedrijf om het te laten herstellen. De aangifte bij de politie en het briefje stuur ik denk ik door naar de lease maatschappij. Als zij er nog achteraan willen gaan, dan mogen ze.

  4. Gisterenochtend heb ik mijn auto weggebracht naar het schade herstel bedrijf en vandaag was hij klaar. Alles is weer netjes gerepareerd en ze hebben zelfs mijn auto van binnen en buiten gewassen.