Rondje Brabant

Bijna vergeten te melden: Afgelopen zondag middag hebben Peter en ik ons noord-westelijk ‘integratie-rondje’ Brabant gereden.

Ook nu zijn we weer door plaatsjes heen gereden waar ik nog nooit van gehoord had! En er zitten veel plaatsjes bij waar een Fiets4daagse graag doorheen zou willen fietsen! Dorpskernen met oude boerderijtjes en uiteraard een kerkje in het midden.
Onze ronde vertrok uiteraard in Veldhoven, waarna we via Oerle naar Wintelre gereden zijn. Vanuit Wintelre ging het door naar de drie Beersen : Oostelbeers, Middelbeers en Westelbeers met een kleine uitstap in Middelbeers om nog even langs het appartement te rijden waar Peter ooit gewoond heeft.
In Westelbeers kwamen we een hele rij aan oude brommers tegen die blijkbaar een toertochtje aan het maken waren. Het voelde alsof we terug in de tijd gereden waren, oude boerderijtjes en antieke brommers…

Na de Beersen ging het door naar Baarschot, Diessen, Haghorst en daarna door naar ‘de grote stad’ Moergestel. Daar was het even zoeken naar de weg naar Spoordonk. Ik had verwacht dat het dus een klein boerengat zou zijn (omdat er geen wegwijzer voor hing) en alhoewel er een bruiloft (??) gaande was met een stel in oude brabantse klederdracht was het toch nog van redelijke grootte. Ik zou gokken dat het ongeveer gelijk is aan Heijen.

Vanuit Spoordonk ging het tot slot door naar Oirschot. Daar kwamen we toevallig nog langs de Jumbo waar we nog even lekkere koeken hebben gehaald voor bij de koffie.
Rond 16:00 waren we weer thuis en hadden we onze vrije zondag toch weer prima besteed!