Weekje proefdraaien en start training

Er gaat de komende tijd behoorlijk veel veranderen in mijn dialyse- en werkschema.

Op dit moment heb ik mijn dialyse op dinsdag, donderdag en zaterdag ochtend van 9 tot 13 en werk ik op maandag, woensdag en vrijdag 8 uur. Afgelopen week had ik een gesprek met de arbo arts en zij gaf aan dat het UWV waarschijnlijk niet akkoord gaat met mijn 24 urige werkweek. En dus moest ik op zoek naar mogelijkheden om meer uren te gaan werken.
Een van de opties is om mijn dialyses te verplaatsen naar maandag, woensdag en vrijdag avond van 18 tot 22 uur. Dan kan ik bijvoorbeeld 5×6 uur gaan werken.
Om uit te zoeken of dat wat is, ga ik volgende week een weekje proefdraaien. Dat wordt een heftige week met 8 uur werken EN 4 uur dialyse op maandag, woensdag en vrijdag. Maar daar tegenover staat wel dat ik op dinsdag, donderdag en het hele weekend vrij ben!

Vanaf 7 oktober begint mijn priktraining hier in het MMC. Blijkbaar wordt de actieve dialyse unit feestelijk geopend met een lintje wat ik mag doorknippen en wat pers erbij. De verwachting is, dat ik ongeveer een maand nodig heb om te leren mezelf aan te prikken. Zolang dat de training duurt zit ik vast aan het dialyse schema dinsdag, donderdag en zaterdag middag. Het is dus te hopen dat ik dat prikken zo snel mogelijk onder de knie krijg! Vooral die zaterdag middag (tot vroeg in de avond) zorgt ervoor dat ik nog maar 1 dag weekend heb.

Na de training ga ik hopelijk naar de avond dialyse en kan ik op mijn werk de overstap maken van 3×8 uur naar 5×6 uur. En heel misschien wel naar 3×8(ma,wo,vr)+2×6(di,do). Daarmee krijg ik natuurlijk wel minder tijd door de week, maar krijg ik mijn weekend terug en hopelijk een tevreden UWV.

One comment on “Weekje proefdraaien en start training

  1. Dag 2 van mijn proefweek is bijna klaar (nog 40 minuten) en ik moet zeggen dat het mij prima bevalt! Maandag nacht heb ik wel wat onrustiger geslapen, maar ik ben om 8 uur ‘s ochtends opgestaan en heb me de rest van de dag prima vermaakt.
    Vandaag had ik een vermoeiende werkdag maar dan kan ik tijdens dialyse lekker een uurtje ‘slapen’. Echt slapen lukt niet echt, maar het rust wel lekker uit!

    Kortom: na mijn training ga ik naar de avond!