Nieuwe opdracht

Afgelopen maandag is Peter begonnen bij zijn nieuwe werkgever. En zonet heb ik gehoord dat ik maandag mag beginnen met een nieuwe opdracht.

Na mijn zomervakantie had ik namelijk geen opdracht meer en zat ik 24 uur per week op mijn werk te FaceBooken, mailen, internetten en spelletjes te spelen. Dat klinkt misschien best leuk, maar dat is OERvervelend.
Afgelopen dinsdag kreeg ik een mailtje van mijn manager of ik interesse had in een opdracht met SharePoint en PowerPivot. Dat laatste kende ik nog niet, maar volgens mijn manager zou dat niet moeilijk te leren zijn. Woensdag zou er een boek komen en kon ik PowerPivot leren aan de hand van de oefeningen in het boek. Vrijdag (vandaag dus) zou ik dan op intake gesprek gaan (soort solicitatie) met de opdrachtgever.
Zo gezegd, zo gedaan. PowerPivot is blijkbaar een add-on op Excel waarmee je pivots (draaitabellen) kunt maken op basis van gegevens die niet alleen maar in Excel staan. Je kunt ook tabellen koppelen uit SQL Server, tekstbestanden, Access databases, Oracle databases, noem maar op…
De programmeertaal die erachter zit (DAX) is eigenlijk een luxe formuletaal die erg veel lijkt op de formules uit Excel.

Vandaag was dus de intake en die was in een kwartiertje gepiept. Volgens mij was ik de enige kandidaat en het feit dat ik de persoon ken die op dit moment aan het stoeien is met deze PowerPivot was volgens mij de doorslag.

Vanaf maandag moet ik dus weer echt aan de bak! Wel jammer… want nu kan ik mijn FaceBook niet meer constant in de gaten houden 😉