Amsterdam

Gisteren zijn Peter, Priscilla en ik een dagje naar Amsterdam geweest.

Na wat tips over parkeermogelijkheden reden we naar P+R Zeeburg. Deze zat helaas al vol en dus moesten we keren en terugrijden naar de ArenA. Daar bleek de P+R ook al vol te zijn, maar hebben we onze auto toch maar geparkeerd. Dan maar iets meer parkeergeld betalen…

Vervolgens ging het met de metro naar Centraal Station. Grote drommen mensen lopen er richting de Dam, dus wij sjokten er ook maar achteraan. Onze eerste stop was namelijk Madamme Tussauds. Daar aangekomen bleek er een lange rij voor de ingang te staan. Gelukkig schoot die rij best op dus stonden we een kwartier later binnen. Een heleboel bekende mensen stonden opgesteld en de meeste mensen maakten een foto van ieder wassen beeld (waarom???). Wij kwamen eigenlijk voor de tijdelijke beelden die er stonden van One Direction, de boyband waar Priscilla fan van is. En dus moesten we daar natuurlijk wel een foto van maken:

OneDirection

Daarna liepen we weer terug richting Centraal Station waar we een rondvaart door de grachten hadden geboekt. Een uur lang vaarden we over de grachten en kregen informatie over de gebouwen.

DSCF0081

DSCF0080

DSCF0082

Daarna ging het weer vlug terug met de metro naar de ArenA. We zijn die drukte en viezigheid niet gewend en de wietlucht die er overal hangt al helemaal niet!!

Omdat het al etenstijd was zijn we op de terugweg gestopt bij Hotel Vianen voor een lekkere schnitzel en zo eindige ons gezellige uitje Amsterdam.