CT Scan

Vanmiddag na mijn dialyse had ik nog een afspraak bij afdeling Radiologie. Vanuit Maastricht was namelijk een opdracht voor een CT onderzoek binnengekomen.

Dit is nodig om te kijken of er plaats is in mijn buikholte voor een eventuele derde (donor)nier.

Nadat ik me aangemeld had moest ik even wachten in de wachtkamer. Daar werd ik opgeroepen en naar een klein kamertje gebracht. Ik moest mijn bovenkleding uit doen en daarna zou ik opgehaald worden.

Eenmaal in de onderzoekskamer moest ik op een tafel gaan liggen. Daarna werd ik de ‘donut’ ingeschoven waarna ik een aantal keren mijn adem moest vasthouden zodat er een serie foto’s gemaakt kon worden.
Omdat mijn nieren groter waren dan normaal moest ik toch ook mijn broek nog wat laten zakken zodat ze mijn nieren helemaal in beeld konden brengen.

Al met al duurde het hele onderzoek misschien maar een minuut of 5. Daarna kon ik bij de balie een CD opvragen met alle beelden van het onderzoek. En dus kan ik nu een van deze beelden met jullie delen. Hierop zijn mijn beide nieren te zien. Wat links op de foto is, is mijn rechterkant. Dus blijkbaar is mijn linkernier al behoorlijk groot.

MijnNieren