Sociaal Experiment

Afgelopen vrijdag middag heb ik mijn nieuwe bril opgehaald bij Pearle. Buiten Peter en Priscilla wist verder niemand dat. En ik heb het ook stilgehouden omdat ik opnieuw een sociaal experiment wou starten : “Ziet iemand mijn nieuwe bril?”

Ik heb al ooit eens zo’n experiment gestart toen ik 30 centimeter van mijn haar had afgeknipt. Het heeft toen best lang geduurd voordat iemand het opviel. Zou een nieuwe bril wel opvallen?

Zaterdag ochtend had ik dialyse. Zowel patienten (ik zit vaak bij dezelfde mensen) als verpleegkundigen hebben niets gezegd. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze het niet gezien hebben, maar ik heb het vermoeden dat ze het anders toch wel gezegd hadden.

Zondag middag was Hilde jarig en hield een feest. Van mijn vriendengroep had ik verwacht dat iemand (waarschijnlijk een vrouw) er over zou beginnen, maar ook daar heeft niemand er iets van gezegd. Zelfs een vraag aan Nelly of zij misschien een andere bril had (ook paar weken nieuw) was niet genoeg.

Vanochtend ben ik naar mijn werk gegaan. Mijn vermoeden was dat mijn collega’s (voornamelijk mannen) het niet zouden zien behalve misschien de homo. Hij verteld me wel vaker dat ik een leuk setje aan heb. Of dat een shirtje leuk bij mijn ogen kleurt. Oftewel : als hij iets ziet, dan zegt hij het ook en bovendien is hij bewust met het uiterlijk van anderen bezig. Maar helaas.. ook van hem geen enkele opmerking.

Het sociale experiment is daarmee afgerond (en daarom post ik er nu ook over). Ik weet alleen niet of het experiment nu geslaagd is of niet :S
Betekent dit nu dat mijn bril niet ‘opvallend nieuw’ genoeg is? De vorm van het glas is inderdaad niet veel veranderd, maar het montuur is toch echt anders. Of dat mensen mijn bril niet mooi vinden en er dus maar niks van zeggen? Of dat mensen sowieso niet meer kijken naar een gezicht (vraag een persoon maar eens om een bekend persoon te beschrijven, had hij nou een bril of niet? En een snor of niet?).

En nu niet na het lezen van deze post de eerstvolgende keer niet nadrukkelijk roepen “HEEEE je hebt een nieuwe bril!!”, want dat is vals spelen 😉

2 comments on “Sociaal Experiment

  1. Ik heb het niet gezien! Het is me nog wel een paar keer opgevallen hoe leuk je korte haren zijn (ook ivm het nieuwe kapsel van Marloes).