De oogarts

Nadat ik een paar weken geleden bij Pearle was geweest (zie hier) kreeg ik het advies om ook even naar een oogarts te gaan om te controleren of mijn netvlies nog steeds in orde was. Met de hoge sterkte die mijn ogen nodig hebben (en het feit dat ik blijkbaar sowieso al grote bolle ogen heb) is de kans erop blijkbaar reeel dat het netvlies (gedeeltelijk) los laat. Vooral als je de 40 jaar nadert…

Dus ben ik naar de huisarts gegaan die me zonder problemen een doorverwijzing mee gaf.  Vandaag bel ik dus de polikliniek Oogheelkunde en krijg een vrolijke jufrouw aan de telefoon.

Ik meld dat ik graag een afspraak wil maken met een oogarts en dat ik een doorverwijzing heb van mijn huisarts.

Ze vraagt wat mijn klachten zijn en ik vertel haar van het advies om mijn netvlies te laten controleren.

In dat geval kon ik pas na september terecht, maar haar computersysteem kon niet zo ver vantevoren reserveren. Er was een tekort aan oogartsen. Dus ik moest volgende maand maar terug bellen en kijken of ik dan een afspraak kon maken.

 

September??? Eerder kan sowieso niet?
Nee.. eerder kan niet.

 

 

Hmmz… ok.. nou… tot volgende maand dan maar.

 

PFFF.. had ik maar nooit besloten om een nieuwe bril aan te schaffen!

 

2 comments on “De oogarts

  1. Ik zou eens wat andere ziekenhuizen bellen. Maxima of Catrien in Eindhoven bijvoorbeeld. Wij liepen tegen eenzelfde wachttijd aan in het ene ziekenhuis terwijl we nu binnen 1 week al in een andere terecht kunnen.

    • Hmmmzzz, zou ik met mijn verwijskaart dan ook in Eindhoven mogen? Ik dacht dat die gekoppeld zit aan een ziekenhuis.