Het transplantatie traject (deel 2)

Zonet werd ik gebeld door het Academisch ziekenhuis Maastricht. Ze hadden de brieven ontvangen van het MMC Veldhoven en hadden nog wat extra informatie van mij nodig.

Of ik nog werkte en wat voor werk ik dan deed. Wat mijn lengte en gewicht was. Of ik ooit zwanger was geweest. Op welke dagen ik dialyseer en hoeveel dan. Of ik nog veel plas. Of er al onderzoek gedaan was of een donor nier wel zou gaan passen in mijn buikholte. Of ik al hepatitis B gevaccineerd was en welke bloedverdunners ik slikte (dat laatste wisten ze eigenlijk al, maar dat zou tzt misschien een ander medicijn worden want deze was niet zo handig in combinatie met een transplantatie).

Nadat ik al zijnvragen beantwoord had was zijn dossier weer compleet en zou het doorgestuurd worden naar de secretaresse die contact met me zou opnemen om een datum te plannen voor de onderzoeken.  Waarschijnlijk wordt dat een bezoekje radioloog (om te kijken of een derde nier zou passen), de cardioloog (om te kijken of mijn hart zo’n operatie wel aan kan), de nefroloog en misschien wel een psycholoog. Er zullen ook nog wel wat buisjes bloed afgetapt worden zodat er allerlei kruisproeven gedaan kunnen worden. Ik ga het allemaal wel zien, belangrijkste is dat de volgende stap gezet is en ik dus weer een stapje dichterbij een transplantatie ben!