Start ochtend dialyse

Een week geleden kwam een van de dagcoaches van de dialyse bij mijn stoel. Ik had namelijk een tijdje geleden aangegeven dat ik graag naar de ochtend zou willen, maar daar was een wachtlijst voor. Tot vorige week dus..

Met ingang van vandaag mag ik in de ochtend dialyseren. Officieel met aansluittijd om 9 uur, maar als actieve dialyse patient heb ik de taxi al om 8 uur laten komen. Aangekomen bij de dialyse afdeling kan ik dan meteen beginnen met het opbouwen van de machine. Dat opbouwen duurt helemaal niet zo lang dus om 8:30 kon ik vandaag al aangesloten worden.

Over 4 uur is het klaar en mogen de naalden weer uit mijn arm. Daarna is het nog zo’n 20 minuten afdrukken (de naalden zitten in een vat dat door een slagader worden gevoed, dus er zit flink druk op), wegen en dan staat de taxi klaar. Vandaag al om 13:00 zodat ik lekker vroeg thuis ben!

Ik heb al ontdekt dat ik thuis daarna het beste meteen een powernap kan doen op de bank waarna ik er de rest van de dag weer tegen kan.
Vergeleken met een middag dialyse denk ik dat ik hiermee meer vrije tijd ga overhouden. Voorheen zat ik in de ochtend eigenlijk toch alleen maar te wachten op de taxi en na de dialyse was de dag voorbij.
Nu ga ik vooral lol hebben van mijn vrije zaterdag middag 🙂