Op de fiets

Voor het eerst sinds heel lang ben ik weer eens op de fiets naar mijn werk gegaan.

Dit keer vanuit Veldhoven dus ik heb gisteravond nauwkeurig de plattegrond bestudeerd. En hoe goed je ook de route in je hoofd zet, de echte wereld ziet er dan toch weer anders uit zodat ik vanochtend toch een paar keer ‘anders’ gefietst ben.
Uiteindelijk was het waarschijnlijk niet eens zo veel anders, want ik was in 25 minuten op mijn werk en het is zo’n 6 kilometer in totaal.

Even rekenend is dat niet zo heel erg vlug, maar ik heb bewust niet te hard gefietst omdat ik geen idee had of ik wel de conditie had om 6 kilometer te fietsen! Een jaar geleden ben ik wel eens naar mijn werk gefietst en dan kwam ik met een rood hoofd en hijgend als een paard aan. En ook toen was de afstand niet heel groot (7 kilometer). Achteraf denkend zal mijn onbehandelde slechte nierfunctie voor zo’n slechte bloedwaardes hebben gezorgd dat ik te weinig zuurstof in mijn bloed kreeg.
Vanochtend kwam ik in ieder geval fris en fruitig aan op mijn werk.

Ik heb onderweg trouwens nog mooie stukken natuur gezien, die ik met de auto nooooooit gevonden had. Het lijkt een mooi ‘park’ om eens te gaan wandelen met Diezel. Even onthouden dus.