HIO weekend 2014

Een keer per twee jaar gaan we als vriendengroep een lang weekend in een huisje zitten. Dit keer is het in Schlierschied, Duitsland.

Nadat we gistermiddag allemaal onze weg gevonden hadden naar het huis en onze slaapplaatsen hadden verdeeld konden we beginnen met het avondeten. Traditioneel is dat macaroni. ‘s Avonds nadat de kleinsten naar bed waren hebben we de rest van de avond rustig gekletst.

Zaterdag ochtend hebben we cupcakes gebakken en daarna versierd waarna een groot gedeelte naar een ruine in de buurt zijn gegaan en een deel nog wat slaap ingehaald heeft of rond het huisje gewandeld heeft. Na terugkomst moesten de cupcakes natuurlijk weer op, waarna de kinderen pannekoeken hebben gegeten en de volwassenen daarna aan de gourmet zijn gegaan.
image

Zondag na de eieren met spek zijn we naar Cochem gereden. Een groep ging naarde burcht en de andere groep verkende het dorpje. Daarna gingen we als groep nog aan boord van een rondvaartboot voor een kijkje vanaf het water voor een uur.
Eenmaal weer aan wal moesten we natuurlijk allemaal een schnitzel eten waarna we weer terug naar Schlierschied gereden zijn.

En maandag na het ontbijt was ons weekendje weer voorbij! Alle autos werden weer ingepakt voor de drie uur lange terugreis. Vroeg in de middag kwamen we weer thuis. Het was een erg gezellig weekend maar ook enorm vermoeiend. Vooral het gehuil van de allerkleinsten is iets wat mijn oren moeilijk kunnen verdragen. Gelukkig was dat niet constant en kijk ik terug naar een heel leuk weekend!