Dagje Maastricht

Na een heerlijk nachtje in mijn bed zijn Peter en ik om 9 uur vertrokken naar Maastricht. We waren er veel te vroeg maar we konden toch meteen naar de verpleegafdeling 2A.
Na het opnamegesprek werd mijn bedje aangewezen in een twee persoons kamer. Het was half 12, ik zou pas kwart voor 1 aan de beurt zijn dus vroeg ik of ik tot een uur of 12 nog van de afdeling mocht. Dat was goed, maar mijn gsm moest wel mee!

Om 11:55 krijgen we telefoon. Of we meteen terug kunnen komen, ik kan naar de OK! Dus meteen terug, sexy blauwe jurkje aan en hupla door naar de Pre-OK. Daar kon ik overklimmen op de operatietafel en zag ik ook dr. Tordoir nog even.

Vervolgens werd ik naar de OK gereden waar ik een infuus kreeg in mijn voet. Toen het hele OK team klaar was werd ik onder narcose gebracht voor een operatie van (gepland) 1,5 uur.

….

Ik werd wakker op de verkoever ruimte. Nog enorm suf, met een vieze smaak in mijn mond, wat pijn in mijn linkerarm en ik had het voornamelijk heel warm.

Gelukkig werd ik vrij snel wat meer wakker en kon ik ook wat meer overeind zitten om wat slokjes water te drinken. Ook kwam dr. Tordoir nog even langs om de shunt te controleren en te vertellen hoe het gegaan was. De vaten in mijn oksel waren toch nog te dun dus moest hij wat dieper gaan om bij betere vaten te komen.

Daarna werd ik naar de kamer terug gebracht waar ik uit mijn operatie jurkje werd geholpen. Ik kreeg een glaasje water en ik moest van de verpleegkundige plassen.
Toen ook dat water bleef zitten en ik niet misselijk werd kreeg ik wat boterhammen die ik lekker opgesmikkeld heb.

Dr. Tordoir kwam weer langs om te controleren en liet me kiezen: naar huis of nog een nachtje blijven. Nou, laat me dan maar naar huis gaan! Ok, dan moest ik nog wel een uurtje ofzo blijven om zeker te zijn dat ik niet misselijk was en dan mocht ik gaan!

En dus zit ik nu lekker thuis met een kussen onder mijn arm en een bord boterhammen. Met nog twee paracetamol erbij is de pijn nu te dragen. Ik voel verder de narcose (of is het de pijnstilling wat een soort van morfine was) maar dat zal morgen wel een stuk beter zijn.

Morgenmiddag wordt deze shunt trouwens al meteen aangeprikt. En dus ook vanaf morgen drie keer in de week gecontroleerd!

[update] Met een stethoscoop is mijn shunt duidelijk hoorbaar dus ik luister zelf drie keer per dag 😀