Nachtje thuis

Vanmiddag is na bijna een half jaar mijn katheter eruit gegaan. Mijn nek bevat nu nog maar 1 (douche bestendige) pleister die nog een paar daagjes moet blijven zitten en dan krijgt mijn hals eindelijk weer wat lucht!
De zaalarts liet me na het verwijderen van de katheter de keuze: of vandaag nog naar huis en morgen op eigen gelegenheid naar Maastricht of nog een nachtje in het ziekenhuis en morgenvroeg met de ambulance. Nu is het best leuk om een keer in een ambulance te kunnen liggen zonder dat daar echt een noodzaak voor is, maar een nachtje in mijn eigen bed is ook veel waard! Bovendien waren er nog twee oude mannen bijgekomen op mijn kamer en ik verwacht een heel gesnurk aankomende nacht….

Morgenvroeg word ik om 11:00 in Maastricht verwacht. De operatietijd weet ik nog niet maar wel dat ze het nieuwste soort kunststof materiaal gaan plaatsen in mijn linker bovenarm. Deze shunt is meteen bruikbaar en dus zou ik geen katheter meer nodig hebben. Mochten ze in Maastricht toch nog voor een andere optie gaan, dan zetten ze ook nog een katheter terwijl ik onder narcose ben.

Kortom, het is nog steeds allemaal onduidelijk. Morgen rond deze tijd zal er veel meer duidelijk zijn en zaterdag na de dialyse helemaal. Ik hou jullie op de hoogte!