Koortsvrij en goed nieuws

Zonet kwam de zaalarts de uitslagen van de bloedonderzoeken brengen.
Het is inderdaad een infectie op mijn lijn met een vrij zeldzame bacterie. Normaal kom je die alleen maar tegen bij franse mensen die veel franse kazen eten, zei de zaalarts. Of ik zoveel franse kaas at?
Nu eet ik wel veel kaas maar niet zo veel franse kaas.
[update] Ik bedenk me net dat ik maandag op het werk Boursin heb gegeten. En die Boursin lag in hetzelfde bakje als de camembert en de brie. Het zou een enorme toevalstreffer zijn maar dat zou de enige verklaring kunnen zijn.

Maar goed…. Het plan is nu dat ik morgenvroeg naar dialyse ga en dat daarna mijn lijn eruit gaat. Deze moet minstens 24 uur uit mijn lijf zijn volgens voorschriften van Maastricht. Oftewel mijn operatie van vrijdag kan gewoon doorgaan!
Vanwege dat voorschrift is mijn dialyse dus ook vervroegd. Na de dialyse krijg ik nog een flinke dosis antibiotica en dan wordt nog bepaald hoe ik naar Maastricht ga. Dat kan vanuit hier zijn, maar het kan ook dat ik morgen naar huis mag en nog een nachtje thuis mag slapen voordat ik weer het ziekenhuis in ga.

Overigens weet ik nog niet hoe ze nu zaterdag gaan dialyseren… Misschien krijg ik toch nog een nieuwe lijn of misschien kunnen ze de (kunststof) shunt al aanprikken met wat verdoving erbij.
Ik zie het zaterdag wel. Belangrijkste is dat die shunt erin gaat!

One comment on “Koortsvrij en goed nieuws