Dagje Maastricht UMC+

Omdat mijn shunt operatie nu al twee keer is mislukt had ik geen vertrouwen meer in MMC Veldhoven dat ze daar een werkende shunt voor mij konden maken. Ik had ook al vanuit verschillende hoeken gehoord dat er in Maastricht een heel goede chirurg was die ‘de meest moeilijke shunts’ kon maken.


Dus heb ik me laten doorverwijzen naar deze chirurg. En gisteren had ik daar mijn afspraken. Meerdere want ze waren in Maastricht wel zo efficient om allerlei afspraken op 1 dag te plannen.
Zo begon ik bij anesthesie. Alhoewel ik dus nog niet wist waar ze zouden gaan opereren heb ik alvast besproken of ik liever volledig onder narcose wou gaan of een gedeeltelijke verdoving. En of ik allergieen had voor bepaalde medicijnen.
Daarna ging het door naar radiologie. Daar werden met echo de vaten in mijn linkerarm in kaart gebracht. In Veldhoven hadden ze dat ook al gedaan maar hier werd alles nog een keer uitgebreid onderzocht. En terwijl ik daar lag, kwam ook de nurse practicioner van de chirurg langs. Lekker efficient 🙂
Ze besprak met mij mijn voorgeschiedenis en mijn wensen over opname. De chirurg heeft op vrijdag zijn operatie dag zodat hij de hele dag alleen maar shunt operaties uitvoert. Afhankelijk of ik in de ochtend of in de middag geopereerd ga worden kon ik er voor kiezen om op donderdag alvast te komen zodat ik vrijdag niet de stress van files en slecht weer zou hebben. En complicaties daargelaten zou ik dan op vrijdag avond weer naar huis mogen!
Na deze dubbele afspraak zou ik nog moeten bloedprikken op verzoek van anesthesie, maar daar kwam de nurse practicioner tussen. Het had namelijk geen zin om mijn bloedwaardes te prikken, want dat zou over 2 weken toch weer anders zijn. Dus zij stelde voor om een paar buisjes af te tappen als ik donderdags voor de operatie gedialyseerd werd. Dan hoef ik namelijk niet geprikt te worden!
En dus bleef alleen het hartfilmpje nog over. Ook dat was door anesthesie aangevraagd. Even wat zuignapjes op mijn borst en benen.. rustig blijven liggen… klaar!!
Mijn bezoek aan het MUMC+ heeft van half 1 tot half 5 geduurd. Wat me opgevallen is, is dat ze uitgebreid te tijd nemen om te onderzoeken, maar ook om mijn vragen te beantwoorden. De uitspraken die ik van de nurse practicioner heb gehoord hebben me in ieder geval veel meer vertrouwen gegeven dan dat ik van de vaatchirurg hier in Veldhoven had gehoord. Ze gaan niet opereren om te kijken of ze eventueel een vat kunnen vinden waar misschien een shunt van te maken zou zijn. Nee.. ze gaan pas opereren als ze zeker weten dat ik met een werkende shunt het ziekenhuis verlaat! En dat was precies de reden waarom ik naar Maastricht doorverwezen wou worden.