Spannende tijden

Ik ben bezig met het inrichten van een nieuwe acceptatie en productie omgeving voor een klant. Voornaamste reden is dat de huidige omgevingen een zooitje geworden zijn omdat er steeds een ander projectteam een bult software hebben geinstalleerd.
De websites staan nu op een onlogische plaats, webservices zijn amper te vinden en het is niet duidelijk waar nu de juiste configuratiebestanden staan. Oftewel: het is bijna onmogelijk om de huidige omgeving te beheren.
Gelukkig was de klant het hiermee eens en hebben we twee nieuwe servers gekregen die we mogen gaan inrichten. Alles netjes op een logische plaats.

Mijn collega – die nu nog 2.5 op vakantie is – had voor zijn vakantie een complete set van installatie files gemaakt van alle releases die er sinds 2008 waren geweest.
En aan mij de taak om deze eerst op een test omgeving, daarna op de nieuwe acceptatie omgeving en uiteindelijk op de nieuwe productie omgeving te installeren.
Alles ging goed, totdat de klant bij het testen van de nieuwe acceptatie omgeving een probleem meldde. Wat bleek : we missen een webservice.
Kwestie van erbij installeren, maar waar zijn de installatie files???

Geen probleem, dan start je de code op en compileert de installatie-files opnieuw! Maar waar is de code dan???

*stress*

Of eigenlijk ook weer geen stress. Want ik hoefde alleen maar die ‘complete’ set te installeren. Ik weet niets van oude releases af en kon ook niet bepalen of ik nog iets miste of niet (vooral omdat dit zat in een stukje wat we op onze eigen testomgeving zowiezo niet aan de praat konden krijgen vanwege een interface naar een derde partij).
Maarja.. het blijft natuurlijk wel lullig om te zeggen : je wacht maar een week of 3, dan is mijn collega terug!

Ondertussen hebben we een installatie bestand gevonden uit 2009. En nu maar hopen dat we het hiermee wel aan de praat krijgen. Dan kan de klant in ieder geval verder en dat geeft ons tijd om op zoek te gaan naar code!