Operatie datum verzet

Ik heb vanochtend eens naar Maastricht gebeld want de voorlopige datum van 14 maart komt dichterbij, maar ik heb nog steeds niks gehoord. Mijn verwachting dat het dus niet de 14e gaat worden klopt : ik sta nu voor de 21e maart ingepland. Waarschijnlijk krijg ik hier morgen de officiele bevestiging van (de nurse practicioner klonk een beetje geirriteerd dat ik haar vanochtend hiervoor belde.. ze was net terug van haar vrije dagen en had toch beloofd dat ze vantevoren nog zou bellen??)

Heel jammer dus dat het een weekje uitgesteld is. Mijn katheter werkt niet echt geweldig en ik wil dus liefst morgen al een goed werkende shunt. Vooral omdat ik daarmee ook weer wat ‘vrijheid’ terug krijg. Niet alleen kan ik tijdens dialyses gewoon blijven zitten in plaats van te moeten liggen zodat ik ook met een laptopje mijn tijd door kan brengen.

Maar zonder de katheter kan ik ook weer autorijden, douchen zonder op te moeten letten, mijn haar wassen onder de douche en vooral : ik ben die vervelende pleisters in mijn nek kwijt! Mijn huid onder de pleisters is geirriteerd, het jeukt en het is warm. En alhoewel ik me er niet enorm aan stoor : mensen kijken toch wat ik daar voor gekke buisjes heb hangen.

Ik kijk op tegen weer een operatie, maar ik weet ook dat deze operatie me zoveel meer voordelen gaat brengen dat ik er tegelijkertijd ook zin in heb.

 

One comment on “Operatie datum verzet

  1. Wat is dit vervelend. zeker als je naar de vrijdag toewerkt en dan weer niet. Hopelijk dan toch echt de 21 ste