Vista

Ik heb al een hele tijd een nieuwe PC met daarop Vista Ultimate. Ik ben daar erg tevreden over want ik kan verschillende users aanmaken met verschillende rechten en deze users kunnen dan ook nog eens ieder hun eigen taal hebben.

Zo heb ik mijn administrator-account, die gebruik ik eigenlijk nooit. Maar dat account heb ik nodig als ik iets wil installeren.

Mijn normale account heeft namelijk amper rechten om iets te installeren. En wil hij dat dan toch doen, dan vraagt hij dus om een administrator password. Dat heeft zo zijn voordelen, want dat vermindert de kans op vage installaties van dingen die je eigenlijk niet wilt installeren.

Bovendien is dat normale account in het nederlands. En dat is soms wel handig. Maar bij het programmeren is dat juist helemaal niet handig. Programmeren doe je namelijk in een soort van engelse taal. En dus heb ik ook een account aangemaakt waarmee ik een engelstalige Vista krijg.

Erg handig dus.

Totdat ik vandaag mijn PC opstart en ik bij het aanklikken van mijn normale user (die de laatste keer prima werkte) ineens de melding krijg “De service User Profile-service verhindert het aanmelden. Gebruikersprofiel kan niet worden geladen.” Waarna ik alleen nog maar de mogelijkheid heb om OK te klikken waarna het account weer wordt afgemeld.

Nou jaaaaa zeg.. wat zullen we nu???

Maar gelukkig deed mijn administrator account het nog wel. En al googelend kwam ik op deze pagina terecht. En daar stond gelukkig de oplossing van mijn probleem. Dus even wat gerommeld in de registry, reboot en voila! het werkt weer.

Pffff… pak van mijn hart! Ik had niet zoveel zin in een herinstallatie van mijn systeem!