Daaag verstandskies!

Vanochtend is mijn tweede verstandskies getrokken. De eerste is al een paar jaar geleden verwijderd. Toen viel alles heel erg mee (of was ik het ergste al weer vergeten?)

Vanochtend ben ik dus maar naar de tandarts gegaan. Eerst een verdoving. Die bleek meer pijn te doen dan ik me had herinnerd, maar het was nog steeds geen enorme pijn.

Daarna werd er een vulling gezet in de kies naast mijn bijna-ex-verstandskies. Die was namelijk al aangetast vanwege die verstandskies. Dat ging natuurlijk helemaal pijnloos, mijn hele rechterbovenkaak voelde ik namelijk niet meer.

Tenslotte kwam de tang uit het laatje. Op zich best een vernuftig ding: Met een soort van knip-beweging kon hij mijn kies gaan trekken. En wat ik blijkbaar ook vergeten was, was het gekraak waarmee dat gepaard ging. De vorige keer leek het een kwestie te zijn geweest van drie keer duwen tegen de kies. Maar deze keer kraakte het naar mijn idee behoorlijk totdat de kies meegaf en eruit ging.

En zoals ik inmiddels al tot traditie had gemaakt heb ik daarna bij mam op de bank lekker film zitten kijken. Met natuurlijk de nodige paracetamol toen de verdoving begon uit te werken.

Zonet heb ik mijn warm eten gewoon kunnen eten, dus het is vandaag nog even paracetamol, maar morgen moet het toch wel over zijn. En dan is ook mijn tweede verstandskies eruit.

Nog 2 te gaan…