Er was eens…

Het was dinsdag 3 september 1974 en het was kermis in het dorp. Mijn moeder was hoogzwanger van mij en had een afspraak bij de vroedvrouw. Over een weekje zou ik namelijk gaan komen!

Na de onderzoeken wist de vroedvrouw het zeker: Vanmiddag of vanavond zou het gaan gebeuren. De klossen moesten onder het bed en er moest een warme kruik in het wiegje. En omdat ze zelf nog naar een feest moest die avond zou ze van te voren nog wel even komen kijken. Dan wist ze namelijk of ze op het feest een borreltje mocht drinken of niet. Maar.. mijn ouders zouden waarschijnlijk wel eerder bellen.
Mijn moeder voelde nog helemaal niks en geloofde dus ook niet zoveel van de voorspellingen van de vroedvrouw. Bovendien.. het was kermis. Er moest nog het een en ander gebeuren en pap zou gaan tappen in de kroeg.

Mijn moeder voelde nog steeds niks geks en had dus nog niet gebeld. Toen de vroedvrouw rond 7 uur ‘s avonds arriveerde vond ze dat mijn moeder toch maar even mee moest gaan naar boven toe.

Daar ging het allemaal wel erg snel en om 19:53 werd ik geboren!

Beschuit met muisjes waren er nog niet. Maar er was wel vlaai, het was tenslotte kermis! En zo hebben mijn vader en moeder samen met de vroedvrouw mijn geboorte gevierd met koffie en vlaai.