Solicitaties

Vandaag moest ik naar twee solicitatie-gesprekken. Niet van mezelf. Nee, er kwamen twee personen praten over een vacature die bij ons uitstaat.En aangezien ik tegenwoordig ook lead-developer ben, mag ik dus bij die gesprekken aanwezig zijn. Best interessant, als je bedenkt dat ik zelf nooit gesoliciteerd heb om hier aangenomen te worden.

Wat willen we hebben: iemand die ervaren is in .Net, die zowel het beheer van complexe applicaties kan/wil doen, maar ook in nieuwbouw-trajecten een leidende technische rol kan nemen.

Eerst kregen we iemand die perfect de nieuwbouw kant zou kunnen doen. Hij richt zich op het nieuwste van het nieuwste. Is bereid om hooguit 1 versie terug te gaan, maar dat moet dan wel incidenteel zijn! Meerdere projecten in 1 week kon niet, daar werd je toch helemaal gek van? Nee.. de ene maand dit. En de andere maand dat.

Gevolgd door iemand die heel behoudend was en perfect de beheerkant zou kunnen doen. Iemand die liever niet overstapt naar nieuwe versies tenzij de kinderziektes eruit zijn. Die ook voornamelijk ervaring had in het oplossen van bugs en communicatie met de klant over releases etc.

Twee totaal verschillende mensen dus. En allebei niet geschikt voor datgene wat we zochten. Dus.. weet je nog iemand die wel in bovenstaande functie zou passen en die bovendien zin heeft om bij ons te komen werken: meld het me!