Van A naar Onweer

Ik had gisteren repetitie in Nijmegen. Meestal is dat rond 23:00 afgelopen en rij ik naar huis zodat ik iets voor middernacht thuis was. Helaas ging dat dit keer wat anders…Toen ik uit Nijmegen vertrok was er ontzettend veel weerlicht. Het flitste bijna constant. Eenmaal de bebouwde kom van Nijmegen uit bleek dat de A50 bij Ravenstein afgesloten was vanwege wegwerkzaamheden en dat ik omleiding E moest volgen. Deze stuurde mij richting het noorden. Ondertussen begon het steeds meer te onweren en te regenen.

Bij het knooppunt met de A15 ging het mis.. ik moest blijkbaar richting Rotterdam maar kon de borden niet meer goed zien vanwege de regen, dus ik ging richting Arnhem. Dus de eerstvolgende afslag maar weer omgedraaid en toen richting Rotterdam.. De regen was ondertussen nog erger geworden (ongelofelijk wat er veel water kan vallen) en ik reed 80 km/uur over de snelweg met overal om me heen bliksemschichten. Ik verwachtte eerlijk gezegd ieder moment een inslag bij mij in de buurt.

Uiteindelijk bleek de omleiding via Deil te lopen om vervolgens via Den Bosch weer in Eindhoven uit te komen.

Samen met het noodweer waar ik blijkbaar precies doorheen reed een omleiding die me een uur gekost heeft. Wat een ontzettend vermoeiende rit is dat als je constant moet opletten dat je niet van de weg raakt vanwege de sporen met water.

Ow.. en voor de geinteresseerden: dit was de situatie rond 23:45 uur waarbij de gele lijn ongeveer aangeeft waar ik gereden ben. De buien liepen van Duitsland richting de noordzee dus waarschijnlijk ben ik er dwars doorheen gereden toen ik tussen 23:00 en 23:45 van Nijmegen naar Deil reed…

20080603

PS. De zwarte bollen zijn Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven.