Film: Cube 2

Zonet heb ik de film “Cube 2: Hypercube” gezien. Toen ik de film lag liggen voor eur 2.99 bij de Free Record Shop kon ik ‘m niet laten liggen. Cube (deel 1 dus) heb ik namelijk ook op DVD en ach.. voor 3 euro is het toch leuk om de ‘serie’ compleet te hebben!

Zowel in Cube als in Hypercube zit een groep mensen onvrijwillig in een plaats waar kubussen aan elkaar gekoppeld zitten via 6 deuren. Maar daar houdt eigenlijk de overeenkomst tussen het eerste deel en het tweede deel op.

Zonder al te veel te verklappen van deel 2 kan ik wel zeggen dat het een stuk minder bloederig is als deel 1. En dat er in deel 2 niet alleen de dimensies hoogte, breedte en lengte (in een kubus alle drie gelijk) maar ook de dimensie tijd wordt gebruikt. En dat maakt het tot een verwarrend geheel. Want wij mensen zijn niet gewend om in 4 dimensies te denken.

Hoe het afloopt ga ik niet hier vertellen. Maar wat ik wel kan vertellen is dat het verhaal op zich natuurlijk niet heel sterk is, maar dat maakt de film niet minder spannend!

Mocht je hem ook willen zien: voor 3 euro heb je hem bij Free Record Shop of je komt hem een keer bij mij kijken/lenen.