Kerstmis

Afgelopen zondagmiddag ben ik zoals ik al gemeld had naar Drenthe gereden. Eerst nog even bijgekomen en koffie gedronken bij mijn zus en daarna naar een restaurantje in Hoogeveen en aansluitend een optreden van “Le mystere des voix Bulgares” in de schouwburg.Ik was al eens eerder in Eindhoven naar ze toe geweest, maar dit keer hadden ze een ander programma : The Cathedral Concert & Koledni Pesni.

Koledni Pesni zijn bulgaarse kerstliedjes en ‘the Cathedral Concert’ werd tot uitting gebracht door Orthodoxe muziek van de Byzantijnse traditie. Erg mooie muziek maar lang niet zo goed uitversterkt dan het concert wat ik in Eindhoven had gezien. En dus kwam het niet zo over al zat ik op de vijfde rij van voor en midden voor het podium toch nog op een erg goede plaats.

De volgende ochtend zijn mijn zus en ik naar Limburg gereden waar we op Eerste Kerstdag traditioneel naar familie gaan. Alle ooms en tantes en neven en nichten zijn dan uitgenodigd en het is er altijd erg gezellig.

En vandaag is het alweer tweede Kerstdag. Echt een dag om een rondje te gaan fietsen en daarna met een kop hete melk voor de televisie te gaan zitten waar een oude film op is.

En morgen …. dan ga ik een paar daagjes naar Parijs!