Film: Beowulf 3D

Vanavond zaten we met een zeer sterk uitgedund HIO groepje in de bioscoop voor Beowulf 3D.
Ik had wel een paar korte stukjes op TV gezien over deze film, maar verder had ik nog geen idee wat ik zou gaan zien. Ik weet dat ik ooit op de middelbare school iets gelezen heb over Beowulf, maar meer kon ik me niet herinneren. Oftewel : geheel blanco begon ik aan deze film.

Een best bijzondere film omdat hij in 3D werd uitgezonden. We kregen bij de kassa allemaal een kek brilletje (wie kent Urkel nog?). En al helemaal in het begin van de film zie je wat voor een leuke effecten een 3D film oplevert. Maar wat me echt tegenviel is dat het een animatie film bleek te zijn! Je denkt dat je Angelina Jolie ziet, maar het volgende moment denk je ‘Nee, toch niet’. Blijkbaar is het toch wel erg moeilijk om mensen te animeren. Bij Shrek pik je dat nog.. maar bij Beowulf vond ik het een echte afknapper.

Het verhaal van de film is trouwens ook niet echt goed. Het is natuurlijk een oeroud verhaal, maar de techniek was blijkbaar belangrijker dan het plaatje en het verhaal.

Ik las wel nog ergens op internet het volgende: “Verder zijn George Lucas en Peter Jackson van plan hun Star Wars en Lord of the Rings trilogieën in 3D te heruitbrengen. ”

Kijk.. en dan wordt het interessant! 3D toepassen in een goed verhaal en voila: het nieuwe film-kijken is geboren!