Naar het buitenland

Gisteren ben ik naar oud-collega Lea op bezoek geweest. En Lea woont met haar man en kindertjes in het buitenland: Ze woont namelijk helemaal in Belgie!Vroeger vond ik Belgie altijd heel ver weg klinken. Dat is ook niet zo gek als je in bijna het noordelijkste puntje van (nederlands) Limburg woont. Dan is Duitsland veel dichterbij en kom je alleen met vakanties een keer in/door Belgie.

Nu ligt Overpelt maar net de grens over. Maar ja.. het is wel in Belgie! Nadat ik de wonderlijke verkeersregels had getrotseerd (een autoweg waar je blijkbaar 120 km/u mocht en binnen de bebouwde kom bordjes met maximum snelheid 70 km/u) kwam ik uiteindelijk bij Lea aan waar ik opgewacht werd door 3 nieuwsgierige kindertjes die verlegen vanachter Lea’s been voorzichtig ‘hallo’ terugmompelden.

En wat dat betreft is een Belgisch gezin gelijk aan een Nederlands gezin: ook in Belgie willen kleine meisjes geen wortelstampot eten omdat broeflief gezegd had dat het gek ruikt en er ook nog vies zijn tong bij uit had gestoken. En ook in Belgie beginnen kinderen te huilen als ze geen ijsje mogen omdat ze hun bord niet leeg gegeten hebben.

Lea en ik hebben daarna nog een paar uur acher de computer gewerkt aan ons projectje dat nog steeds niet af is. Uiteindelijk reed ik om half 12 weg uit Overpelt om drie kwartier later de Overpeltlaan te passeren. Jaja.. Belgie is tegenwoordig HEEL dichtbij 🙂