Mag ik? Magic!

Het is lang geleden, maar vandaag was het weer zover: Een echte Magic-date 🙂

En het was leuk!!

Voor diegenen die het spel niet kennen zal ik het heel kort (en zeker niet volledig) uitleggen: Magic the Gathering is een kaart-spel dat ruim 10 jaar geleden is uitgebracht door Wizards of the Coast. Het bestaat inmiddels uit duizenden verschillende kaarten in 5 hoofdkleuren: rood is de kleur van vuur en directe schade, groen van de natuur en leven, blauw van water en controle, wit van aarde en witte magie en zwart van moerassen en de dood.

Iedere speler heeft een stapeltje van 60 of meer kaarten waar per beurt 1 of meer kaarten vanaf gehaald worden waarmee het spel gespeeld wordt. Je begint met 20 levens en met behulp van de kaarten kun je land (kaarten) bewerken waarmee je beesten (kaarten) kunt oproepen of andere spreuken (kaarten) kunt doen. Doel is om je tegenspeler op 0 of minder leven te krijgen door direct schade te doen of door eerst zijn/haar beesten dood te krijgen om daarna door te lopen naar de speler die erachter zit.

En dat is soms best lastig!

Toen we rond kwart over 2 aan onze eerste pot begonnen waren we nog optimistisch. Toen we om half 6 eindelijk een winnaar hadden van deze eerste pot bleek dat iedereen aan elkaar gewaagd was. Na de bruidsfoto’s en een pizza waren we rond 8 uur weer verder gegaan met een tweede potje Magic. En ook nu was iedereen goed bezig en duurde dit potje uiteindelijk tot 11 uur.

Vooral leuk zijn dan die momenten waarin bijvoorbeeld Hilde aankondigt dat ze haar beurt beeindigt. Dan kan Ingmar namelijk nog vlug een kaart spelen. Die beinvloed dan een kaart van mij waardoor ik de mogelijkheid heb om bij Lou nog even wat irritants toe doen.

Zo Hilde, je was klaar met je beurt? Dus nu mag ik?