Ontknoping Formule 1 seizoen 2007

Vanavond om 18:00 wordt de laatste race van het formule 1 seizoen 2007 gereden. Voor de Formule 1 Teammanager competitie zal het wel niet zo heel veel meer uitmaken, maar wie wordt er wereldkampioen?

Het is nu 12 uur ‘s middags, dus ik weet nog niet hoe de race gaat verlopen. Maar dit is mijn vermoeden:

Felipe Massa staat na de kwalificatie op pole en Hamilton staat ook op de eerste startrij. Massa zal waarschijnlijk team-instructies hebben gekregen om ervoor te zorgen dat Hamilton uitgeschakeld wordt. De start van de race lijkt mij daar uitermate geschikt voor. Een iets te ruime stuurbeweging en de twee formule 1 wagens liggen naast de baan.

Na Hamilton staat Raikkonen aan de start. Hij zal ervoor zorgen dat Alonso achter hem blijft. De meest ideale situatie zou zijn als Massa toch door zou kunnen rijden. Raikkonen en Massa moeten dan als eerste en tweede finishen en Raikkonen is wereldkampioen 2007.

Een andere optie is dat Alonso alle risico’s gaat nemen om voor Hamilton te komen. Te roekeloos misschien en beide McLarens staan naast de baan. In dat geval krijgt Massa instructies om Raikkonen voor te laten gaan en is het wereldkampioen ook beslist.

Hoe dan ook, Hamilton gaat het zwaar krijgen vanavond! De nummers twee (Alonso) en drie (Raikkonen) hebben nog steeds zicht op het wereldkampioenschap en hebben dus allebei hun pijlen op Hamilton gericht.

We zullen zien!