Kater?

Eergisteren zijn mijn moeder en ik naar Duitsland gereden om daar inkopen te doen. Sommige dingen zijn in Duitsland namelijk stukken goedkoper dan in Nederland en als je vlak aan de duitse grens woont is dat mooi meegenomen!

En zo zag ik in die supermarkt mooie donkerblauwe flessen staan. Precies het blauw wat ik al meer in mijn huis heb. Dus heb ik zaterdag 3 flessen (ze werden per 3 stuks verkocht) Prosecco Blu gekocht.

Zaterdag avond moest die natuurlijk geproefd worden! Ik heb anderhalf glas prosecco gehad. Smaakte goed: lekkere bubbels en een niet te zware wijn. En een tijdje later voelde ik me nog lekker warm ook 🙂

De volgende ochtend voelde het helaas een stuk minder. Met hoofdpijn stond ik op en heb tot ongeveer half 4 ‘s middags op de bank liggen slapen. Niet misselijk zoals tijdens mijn migraine. Nee, gewoon hoofdpijn. Volgens mijn moeder was het een kater. Iets wat ik me bijna niet kon voorstellen na anderhalf glas wijn.

Zonet vertelde mijn collega Jo echter wat meer over de wijn die ik had geproefd:
Prosecco is een italiaanse schuimwijn en dat dat iets anders is als ‘witte wijn met bubbels’ of ‘champagne’. Verder ben ik er nu achter dat sulfiet (wat er op de fles stond dat erin zat) ervoor zorgt dat sommige mensen hoofdpijn krijgen.

En dus lijkt het er toch op dat ik afgelopen zondag mijn allereerste kater heb gehad!