(diri)Geert

Mijn neef Geert zit op het conservatorium in Tilburg. En gisteravond was zijn eindexamenconcert Harmonie-orkest Directie. Een vrij belangrijk moment voor Geert omdat hij met dit concert zijn praktijk-examen deed en daarmee dus zijn conservatorium (hopelijk) ging afsluiten.

En zo zaten wij dus gisteren in Horst in het ‘t Gasthoes. Het concert heette Sagas omdat Geert een thema had bedacht rond zijn eindexamen. Hij had ‘s middags zijn theorie-examen (zijn scriptie) al verdedigd en ook dit had het thema mythen en sages. Voor dat examen had hij het punt 8 behaald.

En gisteravond dus het praktijkgedeelte. Met 180 muzikanten ( 1 harmonie, 1 fanfare en 2 koren) en Gé Reinders als speciale gast vond ik het een erg mooi concert. Normaal ben ik niet zo weg van fanfare muziek, maar dit was eigenlijk meer een klassiek concert dan de bekende fanfare-hoempa.

Na een uur moest Geert samen met de jury gaan overleggen over het cijfer. En dus kregen we nog een prive-concert van Gé Reinders samen met de harmonie waarmee Geert zijn concert had gegeven. Erg bijzondere combinatie moet ik zeggen.

Daarna kwam de jury weer terug om de eindexamen uitslag bekend te maken. De jury was kritisch, maar eerlijk en zo kreeg Geert (en wij natuurlijk ook) te horen dat hij geslaagd was!

Neef Geert is nu een echte diriGeert 🙂