Repetitie!

Het is ongeveer 2 jaar geleden dat ik begonnen ben met mijn weblog. Een van mijn eerste stukjes ging over de eerste repetitie van het nieuwe seizoen en de nieuwe repetitie-ruimte.

Ik zou dat stukje weer bijna helemaal opnieuw hier kunnen neerzetten. Vanavond begint eindelijk (voornamelijk mijn schuld) voor ons het nieuwe seizoen en mag ik weer gaan ‘muzieken’. Ik heb er erg veel zin in en het zal na twee maanden niks doen vast wel wat spierpijn opleveren.

Maar waar ik dus voornamelijk benieuwd naar ben is onze nieuwe repetitie-ruimte. De ruimte waar we de afgelopen twee jaar gerepeteerd hebben was in een compleet nieuw buurtgebouw waar we onder dezelfde voorwaarden mochten repeteren als in het oude buurtgebouw waar we daarvoor zaten. De gemeente Nijmegen heeft ondertussen echter zijn regels gewijzigd en dus zouden we per ingang van 1 september 2007 zo’n 40 euro per repetitie moeten gaan betalen aan zaalhuur. En dus zijn we vorig seizoen op zoek gegaan naar een andere ruimte.

Het leek een vrij moeilijke klus, maar we hebben toch weer iets gevonden wat (bijna) gratis is. De ‘kosten’ zijn het verzorgen van 2 optredens per jaar in het bejaardentehuis waar we nu gaan repeteren. Maar ja.. of dat voor ons kosten is?