Vakantiefoto’s

Zoals beloofd zou ik nog wat foto’s laten zien van mijn vakantie:

‘s Ochtends heeeeeeeel vroeg zijn we vertrokken vanaf luchthaven Niederrhein. Dat is handiger dan naar Schiphol, want we waren er in 20 minuutjes rijden en we hoefden ook maar 1 uur van tevoren daar te zijn.

Eenmaal geland in London Stansted hebben we onze auto opgehaald en zijn naar ons eerste hotel net onder Maidstone gereden.
2007VakDag1

De tweede dag zijn we naar Canterbury gereden. Deze stad is voornamelijk de moeite waard vanwege zijn grote kathedraal. Verder kan je er leuk wandelen over de stadsmuur en heeft het van die kleine smalle straatjes.
Ik moet trouwens nog steeds de ‘Canterbury Tales’ lezen…
2007VakDag2

Onze laatste dag in zuid-Engeland hebben we bij ‘de buren’ doorgebracht. Ons hotel lag namelijk pal naast Leeds Castle. Het kasteel is niet zo heel groot, maar er is genoeg te doen in het omringende park: eendenvijver, tuinen, valkenier-show, tropische-vogel-dierentuin en een groot doolhof waar we ruim een half uur in verdwaald zijn.
2007VakDag3

Daarna zijn we onder Londen door, via Oxford door ‘the Cotswolds’ gereden om uiteindelijk in noord-Engeland een tussenstop te maken in Kendal.
2007VakDag4

De volgende ochtend zijn we via wat kleine kronkelweggetjes toch weer op de snelweg uitgekomen om door te rijden naar Drymen, net boven Glasgow.
2007VakDag5

Omdat het nog wat bewolkt was zijn we de eerste dag in Schotland naar Edinburgh gegaan. Heel augustus wordt daar de taptoe gehouden en toen wij er waren was er ook een straat-artiesten-festival aan de gang. Het kasteel is hier de belangrijkste toeristische plek en daar zijn we natuurlijk ook naar toe gegaan.
2007VakDag6

Deze dag scheen al vroeg de zon en was de lucht stralend blauw. Tijd dus voor een boottocht over Loch Lomond. In de achtergrond zie je de schotse Highlands al beginnen.
2007VakDag7

En natuurlijk hebben we ook nog gewandeld door de Trossachs. Bij deze wandeltocht kwamen we langs een waterval.
2007VakDag8

Natuurlijk mag de scotch whisky niet ontbreken als je in Schotland bent. En dus zijn we naar een echt whisky stokerij gegaan waar ze single malt highland whisky maken. Het ruikt er soms naar muffe champignons, en binnen mocht je geen foto’s maken vanwege de alcohol-dampen die er hingen. Ik heb er de 10-jarige en de 17-jarige whisky geproefd. En ik – als zelden alcohol drinker – moet zeggen dat als het vuur in mijn mond, slokdarm en maag gedoofd is de smaak die achterblijft best lekker is. Dus er staat nu een klein (heel klein) flesje 17-jarige whisky in mijn huis.
2007VakDag9

De laatste dag zijn we weer vertrokken uit Drymen en naar een hotel in de buurt van de luchthaven gegaan omdat we de volgende ochtend om kwart over 7 de vlucht terug moesten hebben. Maar daar in de buurt lag nog een enorm mooi kasteel/landgoed Culzean Castle. Gelegen op de kliffen van west-Schotland. En weer veel wandelpaden, een grote eendenvijver en op deze foto de ommuurde tuinen.
2007VakDag10